Happy Gamer Quality Assurance Proces

Bij Happy Gamer zijn we toegewijd aan het leveren van betaalbare en duurzame artikelen voor alle soorten gamers. 

Re-Commerce is een fenomeen wat in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Wij willen bijdragen aan het verduurzamen van de gaming industrie door ervoor te zorgen dat oude games en consoles er een zo lang mogelijke levensduur op na houden. 

Om ervoor te zorgen dat alle artikelen die wij op onze website en via andere kanalen verkopen van een geweldige kwaliteit zijn, hebben wij speciale Quality Assurance checks in het leven geroepen.

Deze checks zorgen ervoor dat eventuele mankementen aan tweedehands games of consoles die wij binnen krijgen snel worden opgemerkt en verholpen. 

Dit doen wij op een aantal manieren.

- Elke videogame console wordt bij Happy Gamer getest op de werking. In het geval dat er een mankement wordt geconstateerd, kijken wij of deze nog door een medewerker van het gespecialiseerde reparatieteam kan worden refurbished. In het geval dat een artikel niet meer te repareren valt, verkopen wij deze niet. 

- Onze disc-based videogames worden indien nodig gepolijst doormiddel van een professionele polijstmachine. Op deze manier worden krassen uit de disc gepolijst, zodat deze beter gelezen kan worden door de spelcomputer. Dit is niet schadelijk voor de disc, maar verbeterd de werking juist. Het polijsten van discs verlengt de levensduur, en verminderd de kans op het vastlopen of andere vormen van mankementen aan de game.

In het volgende filmpje van onze dochteronderneming Discpolijsten.nl zie je precies hoe disc polijsten werkt:

- Al onze games & consoles worden grondig schoongemaakt. Denk aan het verwijderen van stickers, stofophopingen, en andere vormen van viezigheid die de console of game heeft opgelopen als resultaat van het jarenlang stof vangen achterin de kast. Op die manier zorgen wij dat wij altijd een nette game of console aan je aanbieden.

Wij hebben voor consoles verschillende kwaliteitsgraderingen.

Omdat wij tweedehands artikelen verkopen, is het vanzelfsprekend dat wij wel eens artikelen binnen krijgen met verschillende vormen van cosmetische gebruikssporen.

Consoles met gebruikssporen die zorgen voor mankementen tijdens het spelen verkopen wij niet.

Wij hopen op deze manier zowel transparantie te bieden, zowel als gamers de optie te geven om voor een goedkoper bedrag een, nog steeds prima functionerende, console aan te kunnen bieden, mochten zij de cosmetische staat van een artikel minder relevant vinden dan de werking hiervan.

De mankementen aan de spelcomputers zijn slechts cosmetisch, en zullen het bespelen van de spelcomputer niet verhinderen. Bovendien vallen ook deze artikelen gewoon onder onze garantieregeling.

Denk bij cosmetische gebruikssporen aan bijvoorbeeld:

- Krasjes op de behuizing van de console of op het scherm van handhelds

- Gebruikssporen op de analog sticks van handhelds

- Gebruikssporen op de behuizing van de console

- Verkleuring aan een console (O.a. bij Nintendo NES, Super Nintendo, Gamecube, en Gameboy consoles komt dit wel eens voor, vanwege het type kunststof wat gebruikt is voor de behuizing van de console.)

Om er zeker van te zijn dat je weet wat je koopt, zetten wij onze artikelen online in één van onze 3 verschillende kwaliteitsgraderingen. Op basis van deze kwaliteitsgradering geven wij de console ook een passende prijs.

De 3 verschillende kwaliteitsgraderingen die wij hanteren voor gebruikte consoles zijn:

1. Zeer goed - Deze console is 100% werkzaam en bevat zeer weinig tot geen gebruikssporen, en is in over het algemeen zeer nette staat. Ideaal voor degene die het artikel als een cadeau aan wil bieden, of voor verzamelaars die de cosmetische staat van de console erg belangrijk vinden. 

2. Goed - Deze console is 100% werkzaam, is in over het algemeen goede staat, maar bevat lichte gebruikssporen die het bespelen van de console of handheld niet verhinderen. Denk aan: Lichte krasjes op het scherm die niet zichtbaar zijn wanneer de console aan staat, Lichte cosmetische gebruikssporen op de behuizing, lichte verkleuring aan de behuizing, etc. Een ideale middenweg voor de gamer die niet heel veel aandacht besteedt aan het uiterlijk van de console, maar gewoon lekker wil gamen voor een mooie prijs.

De prijs van deze console is verlaagd ten opzichte van de 'Zeer goed' variant.

3. Acceptabel - Deze console is 100% werkzaam, maar bevat hevige gebruikssporen die de werking van de console of handheld niet verhinderen. Denk hierbij aan: Bovengemiddelde krassen op de behuizing van een console, of een scherm van een handheld, zware verkleuring of cosmetische schade aan de behuizing van de console of handheld. Ondanks deze cosmetische mankementen is deze console geheel werkend en heeft u uiteraard nog steeds 2 maanden garantie. Ideaal voor de gamer die op een zo goedkoop mogelijke manier een bepaalde console wil bespelen, en weinig aandacht besteed aan de cosmetische staat van de console. 

De prijs van deze console is flink verlaagd ten opzichte van de 'Zeer goed' en 'Goed' varianten.

Op consoles in alle drie deze kwaliteitsgradaties zit een garantietermijn van 2 maanden, zodat u ten alle tijden voorzien bent van een dekking bij de aanschaf van een console, onafhankelijk van de staat waarin u de console aanschaft.